Mads Fløe bor i Lærkehaven i Lystrup. Han er iværksætter, og har netop fået udgivet sit første brætspil Kai Pai. Det er et terningspil, der på mange måder minder om yatzy. Mads håber, det bliver en succes, der på sigt kan blive solgt i supermarkeder og kæder som Bog & idé.
Mads har altid interesseret sig for brætspil, men det var efter at have læst en anmeldelse af forskellige brætspil tilbage i 2012, han for alvor fik blod på tanden. Han havde en masse idéer til brætspil, han gerne ville lave. Efter at have besøgt brætspilsmessen Spiel i Essen i 2013, hvor han pitchede to af sine ideér til en række forlag, vidste han, at han skulle lave brætspil.
Ikke noget man bliver rig af
Mads har udgivet spillet Ka Pai på det hollandske spilforlag White Goblin og netop fået solgt endnu et spil, som udkommer i forbindelse med brætspilsmessen i Essen i 2020.
At udgive et brætspil er ikke noget man bliver rig af lige med det samme. Forlaget har fået lov til at producere Mads’ spil, mod han får betaling for hvert solgt eksemplar. Det er forlaget, der har udgifterne med at producere og få trykt spillet. Normalt bliver et spil som Ka Pai lavet i 2.000 – 5.000 eksemplarer. Mads modtager 2 kr. for hvert solgt spil.
Brætspilscafé i Lystrup
Mads fik idéen med en brætspilscafé i Lystrup, da han syntes, der mangler et sted, hvor alle kan komme og have en hyggelig aften og spille sammen med andre. Ideén med brætspilscafé i Lystrup er ikke noget nyt. – Tidligere var der brætspilsaftener i Elsted-Lystrup beboerhus, som nu afholdes på biblioteket hver anden torsdag. Det er åbent for alle, men
der spilles ofte de lidt tungere og tidskrævende spil, der kan være svære at sætte sig ind i, fortæller Mads. – I Lærkehaven er der spil i alle genrer, de lidt tungere, og så dem, der tager max en time at spille.
Åbningsaftenen en succes
Lystrup Brætsspilscafé åbnede tirsdag d. 5 nov. 2019. Mads havde bagt kage og lavet kaffe, så der var lagt op til hygge. Inden der var gået en time, var der fuldt hus. Alle stole var taget og for at gøre plads til de sidst ankomne, måtte kagebordet konverteres til spillebord og nogle måtte hjem og hente ekstra stole. – Det var en succes, jeg tror der var omkring 45 mennesker, så der var nogle der til sidst blev nødt til at stå op, siger Mads og smiler.
Der var en god blanding af unge og ældre mennesker. Mads havde allieret sig med to inkarnerede brætspillere, der kunne hjælpe de fremmødte med introduktion til de forskellige spil, så alle kunne spille med. Carina og hendes datter Lilja, var med på åbningsaftenen.
– Vi spillede Diamant og Dixit. To fine spil, hvor vi hurtigt kunne komme i gang og hygge os med at spille. Jesper vejledte os i Diamant, og enanden gæst, vi spillede med, forslog at vi skulle spille Dixit. Det var en rigtig hyggelig aften med god stemning. Det er dejligt, at en som Mads, tager initiativ. Vi kommer helt sikkert igen,siger Carina. Det var deres første gang på brætspilscafé.
Brætspilsforening
Som det er lige nu, er det Mads, der faciliterer og afholder alle udgifter til Brætspilscaféen hver tirsdag frem til jul. Han håber, der i løbet af den næstemåned kan samles frivillige, der har lyst til at drive caféen videre, så den kan fortsætte efter jul. – Tanken er ikke, at der skal være noget medlemskab eller nogen entrépris, men at det skal drives ved, at man bidrager med det, man nu engang har mulighed for. Det er meget forskelligt, hvad folk har mulighed for at give, og jeg vil gerne have, at det bliver et sted, hvor alle kan være med, siger Mads.
– Det kunne være fedt, hvis vi kunne lave det til en forening, drevet af frivillige. Så er der nemlig mulighed for at søge penge forskellige steder til at drive cafeen videre, siger Mads.
Artikel og billeder fra Update 131