Maria startede som sekretariatschef i boligforeningen Ringgården den 15. april. Som alt andet i disse coronatider, er der ikke noget, der er, som det plejer. Maria har dog alligevel fået en god start i sit nye job, hvor der har været god tid til at lære kollegerne at kende og ro til at dykke ned i arbejdsopgaverne.
Marias stilling er nyoprettet, og Maria er sammen med hendes to kolleger i sekretariatet i gang med at definere arbejdsopgaver og områder.
To forskellige verdener
Maria er uddannet jurist og har en stor del af sin karriere arbejdet med insolvensret og med at inddrive tilgodehavender for bl.a. leasingfirmaer. Hun har siddet med sagsbehandling, men har også stor erfaring med ledelsesansvar, procesledelse og optimering.
— Jeg har aldrig troet, at jeg skulle arbejde i en boligforening. Det er en hel anden verden, men efter 11 år som erhvervsadvokat savnede jeg at gøre en forskel og lave et stykke arbejde, der betød noget for nogen.
— Når jeg tænker over det, giver det også mening på så mange måder at skulle arbejde med et andet mål for øje end profit.
— Organisations- og foreningstankegangen lægger mig nært, det er noget, jeg er vokset op med. Jeg har altid været foreningsaktiv. Jeg har boet alment i mange år og selv været aktiv beboerdemokrat. Som ung var jeg politisk aktiv, og nu er jeg spejderleder og spejder med stort S. Jeg bruger al den fritid, jeg overhovedet har, i spejderhytten ved Tivoli Friheden – hvis ikke jeg er på min datters musikskole eller med pigerne til kor, hvor jeg sidder i bestyrelsen.
Sekretariatet
Overordnet set har Maria ansvaret for tre funktioner som sekretariatschef.
En HR-funktion, der fungerer som en samlet koordinerende funktion, der kan vejlede og hjælpe medarbejdere og ledelse. Samt være tovholder på arrangementer, mærkedage mm.
En juridisk funktion, der dækker over flere ting, primært at være sparringspartner for dem, der sidder med juridiske spørgsmål fx ved gennemgang af kontrakter, tvister med entreprenører, beboerklager o. lign. Maria er ikke ansat som in house jurist, men kan være med til at rådgive og vejlede i forskellige situationer, så det ikke er nødvendigt at sende det ud af huset.
Under sekretariatsfunktionen er arbejdet med beboerdemokratiet placeret, og det er nyt for Maria. Her skal hun finde ud af, hvad hun kan bidrage med. I forhold til det juridiske vil hun fungere som sparringspartner for afdelingsbestyrelserne og internt for Lotte og Lene, der er en del af sekretariatet. Hun kommer også til at gennemgå de forskellige processer og strømline dem, der hvor det giver mening.
— Det kan godt virke lidt diffust, når man træder ind i en nyoprettet stilling, men i store træk er jeg blevet overrasket positivt, siger Maria.
— Jeg bliver udfordret juridisk med bl.a. detailregulering, jeg får lov til at kigge med på spændende projekter, og alle medarbejdere i organisationen er generelt åbne over for, at jeg kommer og ryster op i ting. Nogle kaster sig ud i det, og andre er lidt mere tilbageholdne og ser tingene an – det er noget, jeg skal navigere i, og forandringerne skal tage den tid, de tager, med respekt for alle medarbejdere.
Spejder med stort S
Maria er født og opvokset i Galten, og flyttede som 16-årig i almen bolig i Skåde. Hun har tre børn, Martin, Malou og Alina. Martin er flyttet hjemmefra, og Malou og Alina bor med Maria og hendes kæreste Sven i en ejerlejlighed på Frederiksbjerg midt i Aarhus.
Maria har altid været glad for at være ude i naturen og er aktiv spejder. Hun var spejder, fra hun var 6 år, til hun blev 17 år, og blev igen aktiv spejder, da hendes ældste datter, der i dag er 17 år, startede til spejder som 6-årig.
— Som så mange andre steder i forenings Danmark manglede min datters spejdergruppe ledere, så jeg sprang til. Maria bruger næsten al sin fritid i baghaven, som hun kalder Marselisskoven, der danner ramme for Marselisspejdernes ugentlige møder. Her er hun spejderleder for juniorspejdere, dem der går i 4.-6. klasse. Hun er også spejderleder for mikroberne, der er børnehavebørn ned til 3 år, der går til spejder med deres forældre.
— Jeg elsker at arbejde med børn, og synes, de små er så skønne og seje. De laver det, de store spejdere gør, bare i miniformat. De lærer at læse kort og bruge kompas, binde knob, tænde bål, binde rafter osv. Og så er det bare fantastisk at se, hvilken udvikling de her børn går igennem.
Artikel og billeder fra Update 133